De assertieve hotelgast

Hoewel er tegenwoordig voldoende hotelvergelijkingssites beschikbaar zijn die je kunnen voorbereiden op jouw tijdelijke verblijfplaats, kan de realiteit soms toch anders uitpakken dan je had verwacht. Hoe goed je ook gezocht hebt naar het beste hotel op jouw plaats van bestemming, het kan toch voorkomen dat je bij aankomst ontevreden bent. De kamer die je hebt geboekt is plotseling niet beschikbaar, de klantvriendelijkheid laat te wensen over of je ontdekt dat jouw kamer niet goed is schoongemaakt.

asshotel

Dergelijke situaties zijn lastig en kunnen een behoorlijke smet op je vakantie werpen. Gelukkig is de reiziger anno 2013 vaak assertief genoeg om voor zichzelf op te komen. Mocht je onverhoopt in een dergelijke situatie terechtkomen, dan is het belangrijk om strategisch te handelen. Zorg ervoor dat je jouw ontevredenheid communiceert naar het personeel. Wees niet bang om rustig duidelijk te maken dat dit hotel niet aan jouw verwachtingen voldoet. Uiteraard is het wel belangrijk om redelijk te blijven. Is er bijvoorbeeld sprake van onvoorziene omstandigheden, maar doet de manager zijn of haar uiterste best om je te helpen, dan is het verstandig om deze inzet te erkennen.

Als beide partijen geen onmogelijke eisen stellen en proberen tot een compromis te komen, kan jouw vakantie waarschijnlijk toch nog worden gered. Houd in je achterhoofd dat een goed hotel de wensen van de gast zo goed mogelijk probeert te vervullen en altijd een degelijk klachtenbeleid heeft. Word je onaangenaam behandeld, dan kun je natuurlijk naar dit klachtenbeleid vragen. Het management zal je hier doorgaans over kunnen informeren.

 

Tags: , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.