Hotels in Nederland kunnen vaak besparen door hun inkoop te verduurzamen waardoor niet alleen het milieu profiteert, maar ook de kosten gedrukt kunnen worden. Office Depot – Viking Direct, leverancier van kantoorartikelen en –oplossingen, bood hotelketen Van der Valk een helpende hand bij het verduurzamen van de kantoorinkoop. Voor de hotelketen is het een belangrijke stap richting het behalen of verbeteren van het huidige niveau van het Green Key-keurmerk.

greenkeyvalkOm het Green Key-keurmerk te krijgen moeten hotels aan verschillende (milieu)eisen voldoen. Op het gebied van het inkopen van kantoorartikelen adviseerde Office depot welke artikelen voldoen aan de eisen van het keurmerk. Zo zijn bijvoorbeeld de toners vervangen door groenere exemplaren.  Inmiddels hebben 19 Van der Valk-hotels in samenwerking met Office Depot een groene inkoop van kantoorartikelen kunnen realiseren en is de leverancier ook met andere hotels in gesprek over groene alternatieven.

Een van de eisen is bijvoorbeeld het gebruik van milieuvriendelijker papier en toners. Het gebruik van printpapier en –inkt moet ook verminderd worden. Dit betekent dat er minder ingekocht hoeft te worden en dat betekent een besparing. Samen met Van der Valk heeft Office Depot ook de logistiek verbeterd. Het hotel in Wassenaar heeft gekozen voor één levering per maand, waardoor niet alleen de CO2 uitstoot aanzienlijk wordt verminderd, maar ook de kosten voor het transport worden gedrukt.

Een andere manier voor hotels om zowel het milieu te besparen als de kosten te drukken is door voldoende te ventileren. Droge lucht warmt makkelijker op dan vochtige lucht. De kamers laten luchten tijdens de schoonmaakronde kan ervoor zorgen dat de stookkosten dalen. Een minder hard draaiende verwarming heeft ook voordelen voor het milieu. Op het kantoor van een hotel kunnen na werktijd de stekkers van de computers uit het stopcontact te halen. Dan verbruiken ze namelijk helemaal geen energie. Besparen op milieu en kosten kan door een paar kleine aanpassingen die weinig extra moeite kosten voor het personeel van het hotel.

 

Tags: , ,

 

Reacties zijn gesloten

Sorry, maar je kunt geen reacties achter laten voor dit bericht.